Kun Vegoshin perustaja Hoang Le muutti opiskelujen vuoksi Vietnamista Suomeen, alkoi hän pian  esittää itselleen saman kysymyksen yhä uudetsaan: Miksi länsimaissa tarjottava aasialainen ruoka on niin raskasta? Miksi se on usein uppopaisettua ja kaikkea muuta kuin terveellistä?

Hoang päätti luoda erilaisen konseptin sen perusteella, miten hän itse halusi syödä. Hän poimi jokaisen aasialaisen keittiön herkullisimmat ja terveellisimmät kasvisruoat ja yhdisti ne Vegsohin uniikiksi konseptiksi. Lisäksi hän halusi kehittää ruokabrändin, joka minimoi ruoantähteet ja pakkausjätteet.

Vegoshin ensimmäinen ravintola avattiin Vaasassa vuonna 2018, ja se keräsi pian uskollisen joukon vakioasiakkaita. Vuonna 2019 Vegoshia pyydettiin mukaan Kluuvin kauppakeskuksen uudistettiin ruokaosastoon Helsingin keskustaan. Samalla Hoang joutui tekemään vaikean päätöksen Vaasan ravintolan sulkemisesta, jotta hän pystyisi täysillä keskittymään uuteen Helsingin ravintolaan. Vegoshin tavoitteena on nyt avata lähitulevaisuudessa lisää ravintoloita Helsinkiin.

”Olen aina rakastanut ruoanlaittoa ja etenkin vegaanista kokkaamista. Suurin etuni Vegoshia luodessa oli kuitenkin logistiikan ja liikkeenjohdon opintoni. Tunnen samaa intohimoa Exceleitä kuin kasviksia kohtaan!”

Hoang Le, Vegoshin perustaja

””Olin ollut uskollinen vakioasiakas Vaasan ravintolassa jo jonkin aikaa, kun Hoang yhtenä päivänä kysyi, haluaisinki ryhtyä hänen mentorikseen. Tapasimme samana iltana ja puhuimme kolme tuntia putkeen. Sen jälkeen päätimme, että mentoroinnin lisäksi ryhtyisin myös Vegoshin hallituksen puheenjohtajaksi ja osakkaaksi.

Päätös ryhtyä tähän hommaan oli helppo, sillä olen rakastanut Vegoshin konseptia ensimmäisestä päivästä lähtien. Pidän erityisesti siitä, että ruoka on sekä terveellistä että samalla erittäin hyvää.”

Anna Jeanne Söderlund, Vegoshin osakas

Visio

Olemme ensimmäinen ja suurin ravintolaketju Suomessa, joka tarjoaa terveellistä aasialaista vegaaniruokaa. Tulevaisuudessa haluamme myös laajentua muihin Pohjoismaihin.

Missio

Tarjoamme ihmisille helpon tavan syödä terveellistä ruokaa, joka on niin hyvää, ettei se edes tunnu terveelliseltä.